Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pn gru 23, 2024 5:36 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: pt wrz 17, 2010 2:10 pm 

Mieszkaniec osiedla: Tak
Drodzy rodzice,

Oto stoimy przed wyborem miejsca - gdzie trafi nasza 2 letnia pociecha w celu dalszej edukacji :D
Stety lub nie, przedszkoli, punktów przedszkolnych, klubów malucha etc. - w okolicy jak grzybów po deszczu.
Co jeden to lepsza strona internetowa, forum gazety - to marketing szeptany.

Zatem pytanie do Was, gdzie posłaliście swoje dziecko i jesteście naprawdę ZADOWOLENI (czytaj: spokojni o bezpieczeństwo, poziom kadry, plan dnia)

Będziemy wdzięczni za każdą opinię :)

PostZamieszczono: pt wrz 17, 2010 5:59 pm 

Moge polecic Pkole nr 119 przy ul.Łódzkiej.Moje dziecko chodziło tam 4lata i byłam bardzo zadowolona.Moge z czystym sumieniem polecic to pkole

PostZamieszczono: sob wrz 18, 2010 12:03 pm 

dzięki Monia :)

PostZamieszczono: sob wrz 18, 2010 2:38 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

A publiczne czy prywatne?

PostZamieszczono: sob wrz 18, 2010 9:56 pm 
Awatar użytkownika

;)
Jestem rodzicem. Nasze dzieci chodziły do kilku przedszkoli. Z różnych względów - zmiana pracy, możliwość prowadzenia dziecka razem ze znajomymi co ułatwiało logistykę. Mogę się wypowiedzieć na temat 4 przedszkoli:
1. Nr 47 Leśny Ludek przy ul. Różyckiego
2. Nr 13 przy ul. Noskowskiego 32
3. Nr 18 Wiolinek przy ul H. Sienkiewicza 83/85
4. Domowe Przedszkole "Chuchaczek" przy ul. Vivaldiego 62/1

ad. 1. Marysia chodziła tam w latach 2002-2003, czyli już trochę dawno. Nie miałem zastrzeżeń do personelu i pani dyrektor.
Trochę nieszczęśliwa lokalizacja przy zbiegu ulic Kochanowskiego i Różyckiego. Za to blisko Parku Szczytnickiego.

ad. 2. Marysia chodziła tam przez rok 2003-2004 - chcieliśmy aby Marysia mogla tam chodzić ze swoja koleżanką, niestety nie był to dobry pomysł.

ad. 3. Wiolinek - przedszkole muzyczne. Myślę ze na tle dwóch pozostałych wypadło bardzo dobrze. Chodziła tam Marysia, Stasiu i Bogumił w latach 2004-2008. Świetna rzeczą było to ze w przedszkolu były zajęcia muzyczne dla dzieci z indywidualna nauka gry na instrumentach dla wybranych dzieci. Niestety w piątki reguła było to ze dzieci długo oglądały bajki i to niekoniecznie takie jakie byśmy chcieli.

ad. 4. Po doświadczeniach z 3 poprzednimi przedszkolami postanowiliśmy założyć przedszkole w którym można dostrzec każde dziecko, odkryć jego możliwości i pracować nad słabościami. Przedszkole w którym jest mała grupa dzieci, co zdecydowanie ułatwia dzieciom adaptacje w nowym środowisku i ogranicza do minimum absencje spowodowana chorobami. Stworzyliśmy "Chuchaczka" staramy się, aby to przedszkole jak najbardziej odpowiadało naszym wyobrażeniom na temat przedszkola. W tym celu współpracujemy z doświadczonym Logopedą - Panią Basią, a od tego roku zatrudniliśmy "Panią Bajkę" - bardzo doświadczoną nauczycielkę wychowania przedszkolnego i pielęgniarkę. Realizujemy podstawy programowe MEN, rozbudowujac je o własne pomysły.
Staramy się aby "Chuchaczek" był nie tylko miejscem gdzie dzieci przychodzą do przedszkola. Organizujemy warsztaty, jeździmy na wystawy. Prowadzimy zajęcia muzyczne, angielskiego, gimnastyczne oraz ceramiczne. Efekty pracy z dziećmi w jakiejś części są widoczne na naszej stronie. Dzieje się u nas tyle ze trudno nadążyć z zamieszczaniem wszystkiego na stronie. Zapraszamy do odwiedzin "Chuchaczka". ;) http://www.chuchaczek.pl
Ucieszyły nas ostatnio słowa jednego z rodziców, "moje dziecko nauczyło się u was w ciągu kilku tygodni o wiele więcej niż w ciągu wielu miesięcy pobytu w państwowym przedszkolu...a przy tym o wiele mniej płakało"

PostZamieszczono: ndz wrz 19, 2010 2:41 pm 

Nasze dziecko chodzi aktualnie do Żernik do "kącika myszki miki". Jeteśmy bardzo zadowoleni, dziecko bardzo się rozwija. Panuje tam mila, domowa atmosfera. Panie na miejscu gotują pyszne posiłki,więc jedzenie jest swieże. Cena z wyżywieniem bardzo przystępna.
Wcześniej chodziła do żłobka na naszym osiedlu "infant house",ale nie byliśmy zadowoleni.
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony pn wrz 20, 2010 8:35 pm przez Sylwia, łącznie zmieniany 1 raz

PostZamieszczono: ndz wrz 19, 2010 11:21 pm 
Awatar użytkownika

Zapraszamy do naszego przedszkola :)

Klub Opieki i Rozwoju Małego Dziecka "EduBabies"
ul. Ryszarda Wagnera 9/3
52-129 Wrocław

Opinie można znaleźć tutaj:
http://alejka.pl/u/ampmdesign
http://ls.jagodno.pl/viewtopic.php?f=2&t=9075&hilit=
http://vivaldiego.wroclaw.pl/viewtopic.php?f=2&t=9477&start=0&st=0&sk=t&sd=a&sid=1d0afeb99cf178b971a295c1661394eb

PostZamieszczono: pn wrz 20, 2010 11:00 am 

Interesują mnie oba warianty, choć skłaniam się chyba bardziej ku prywatnemu.

Dziękuję za ofertę Chuchaczka i Edubaby, znam je.
Większą wartością w tym momencie są dla mnie opinie rodziców.

PostZamieszczono: pn wrz 20, 2010 12:57 pm 

Moja pociecha chodzi do Infant House przy ul.Wagnera7 i jest bardzo bardzo zadowolona. http://www.wagnera7.pl
Mogę je oglądać poprzez monitoring on-line i bardzo mi to odpowiada.

PostZamieszczono: wt wrz 21, 2010 10:45 am 

Sylwiu, a czy możesz napisać dlaczego nie byłaś zadowolona z Infant House ? Rozważam zapisanie tam mojego 1,5 rocznego synka, ale to już druga niepochlebna opinia z jaką się spotykam... Słyszałam natomiast też pozytywne opinie o tym prywatnym, ale i o Państwowym przedszkolu w Żernikach ( od 3 roku).

PostZamieszczono: wt wrz 21, 2010 12:49 pm 
Awatar użytkownika

rafela pisze:
... Słyszałam natomiast też pozytywne opinie o tym prywatnym, ale i o Państwowym przedszkolu w Żernikach ( od 3 roku).

Co do państwowego przedszkola w Żernikach, to musisz pamiętać że najpierw przyjmują dzieci ze swojej gminy (Siechnice i Św. Katarzyna), a jak zostaną wolne miejsca to pozostałe dzieciaczki. Od września jest tam nowa dyrektorka i wydaje się że będzie się tego trzymać.

PostZamieszczono: czw wrz 23, 2010 12:46 am 

Mój trzyletni synek chodzi od września do Chuchaczka. Bardzo dobrze się tam czuje, choć na początku nie chciał zostawać beze mnie. Po kilku dniach zaczął prosić żebym przyszła po niego później. Po kilku tygodniach zadomowił się na dobre i widzę już u niego postępy. Panuje tam miła atmosfera, zajęcia są bardzo ciekawe. Jestem bardzo zadowolona z "Pani Bajki", nowozatrudnionej nauczycielki, która jest doświadczonym pedagogiem w pozytywnym znaczeniu tego słowa. Podoba mi się jej koncepcja zajęć, podejście do dzieci, pogodne usposobienie.
Pani Asia również nie traktuje przedszkola tylko jako sposobu zarobkowania. Daje się odczuć, że po prostu lubi dzieci i spełnia się w pracy z nimi. "Żyje tym przedszkolem" i jest zaangażowana w sprawy dzieci. Jest zainteresowana nowymi metodami pracy z dziećmi, o których zdarza nam się rozmawiać (sama jestem też pedagogiem).

PostZamieszczono: czw wrz 23, 2010 11:03 am 

Witam,

Ja polecam Klub Myszki Miki w Żernikach bardzo miła atmosfera, Panie mocno zaangażowane w to, aby dzieciaczki się dobrze czuły. Jedzonko musi być dobre bo podobno moja córka je dużo :D .
Od października mają zacząć się lekcje malowania na jedwabiu a raz w msc ma przyjeżdzać tam teatrzyk. Dzieciaczki uczą się samodzielnie jeść, korzystać z nocnika. Wykonuja prace plastyczne, uczą się piosenek i wierszyków.
Dużym atutem jest dość spory ogród, w którm przy ładnej pogodzie dzieci przebywają. Jeśli nie jest za zimno to chodzą na spacerki.

Wcześniej korzystaliśmy z usług Infant House na naszym osiedlu ale niestety nie dokońca byliśmy zadowoleni (zresztą jak i właścicielka z naszej obecności w nim bo podobno przyprowadzaliśmy dziecko z 'ukrytymi infekcjami' (o zgrozo, który myślący rodzic tak robi?) i które 'samoczynnie wywoływało wymioty':lol: o ile samoczynnie mozna coś wywoływać !!! ). Natomiast opiekunki w Infant a szczególnie Pani Agata są bardzo fajne, tyle tylko że nie bardzo mogą o czymkolwiek decydować.

PostZamieszczono: pt wrz 24, 2010 9:32 pm 

Podpisuję się pod tym co napisała Kruszyna. Moja córcia w Kąciku Myszki Miki w ciągu miesiąca nauczyła się więcej niż w Infant House przez 8 miesięcy(jeżeli w ogóle czegoś się tam nauczyła). W ciągu tygodnia zrezygnowała z pieluch, sama je co w infant house nie było możliwe. W Kąciku mają dużo rozwijająch zajęć rysowanie(w Infant House był zakaz używania kredek), śpiewanie piosenek, wykonują prace plastyczne itp. Niestety, ale w Infant House moja pociecha spędzała czas w kojcu, w krzesełku do karmienia albo krzątała się między młodszymi dziećmi.
kruszyna pisze:
Witam,

Ja polecam Klub Myszki Miki w Żernikach bardzo miła atmosfera, Panie mocno zaangażowane w to, aby dzieciaczki się dobrze czuły. Jedzonko musi być dobre bo podobno moja córka je dużo :D .
Od października mają zacząć się lekcje malowania na jedwabiu a raz w msc ma przyjeżdzać tam teatrzyk. Dzieciaczki uczą się samodzielnie jeść, korzystać z nocnika. Wykonuja prace plastyczne, uczą się piosenek i wierszyków.
Dużym atutem jest dość spory ogród, w którm przy ładnej pogodzie dzieci przebywają. Jeśli nie jest za zimno to chodzą na spacerki.

Wcześniej korzystaliśmy z usług Infant House na naszym osiedlu ale niestety nie dokońca byliśmy zadowoleni (zresztą jak i właścicielka z naszej obecności w nim bo podobno przyprowadzaliśmy dziecko z 'ukrytymi infekcjami' (o zgrozo, który myślący rodzic tak robi?) i które 'samoczynnie wywoływało wymioty':lol: o ile samoczynnie mozna coś wywoływać !!! ). Natomiast opiekunki w Infant a szczególnie Pani Agata są bardzo fajne, tyle tylko że nie bardzo mogą o czymkolwiek decydować.

PostZamieszczono: wt sie 02, 2011 9:00 pm 

Mieszkaniec osiedla: Nie
Ja odnośnie do pani co zachwala kącik myszki miki w Żernikach .Jakiś czas temu posyłałam dziecko do tej placówki radzę dokładniej przyjżeć się warunkom w jakich przebywają dzieci i ilości dzieci .Wiem że nie jest tam tak różowo jak pani pisze. :o :? :boje:

PostZamieszczono: śr sie 03, 2011 7:15 pm 

Witam!
Z całą odpowiedzialnością mogę polecić przedszkole Lupikowo na Krzyckiej. Jesteśmy bardzo zadowoleni, a córeczka chodzi tam z ochotą. Dwa lata chodziła też do Lupików do żłobka i było super.

http://lupikowo.pl/

PostZamieszczono: pt sie 19, 2011 12:24 pm 
Awatar użytkownika

hellada: a jakieś konkrety możesz podać?

PostZamieszczono: pt sie 19, 2011 1:13 pm 

hellada pisze:
Ja odnośnie do pani co zachwala kącik myszki miki w Żernikach .Jakiś czas temu posyłałam dziecko do tej placówki radzę dokładniej przyjżeć się warunkom w jakich przebywają dzieci i ilości dzieci .Wiem że nie jest tam tak różowo jak pani pisze. :o :? :boje:

Odnośnie tego klubu rodzice powinni zastanowić się głównie nad sposobem żywienia dzieci. Gotowanie we własnej kuchni dla całej grupy dzieci
jest całkowicie niezgodne z zasadami zbiorowego żywienia / nielegalne. Pomimo hasła domowe obiadki. Co prawda Pani twierdzi że menu jest zatwierdzone przez sanepid, ale z informacji z sanepidu nie świadczą oni usług "komponowania menu". Pani z sanepidu była za to bardzo ciekawa gdzie taki punkt funkcjonuje.

Oczywiście nie mi informować instytucje o takich punktach, ale uprzedzić rodziców myślę że zawsze warto.

PostZamieszczono: pn sie 22, 2011 9:15 am 
Awatar użytkownika

Polecam chuchaczek, mam doświadczenie dwójki dzieci w tym przedszkolu i uważam, że jeśli komuś zależy na wsparciu w dobrym wychowywaniu dzieci, oraz poczuciu, ze zostawia się je w bezpiecznym miejscu, to jest to właściwe przedszkole.

PostZamieszczono: wt sie 23, 2011 11:21 am 
Awatar użytkownika

lukaszl pisze:
hellada pisze:

Odnośnie tego klubu rodzice powinni zastanowić się głównie nad sposobem żywienia dzieci. Gotowanie we własnej kuchni dla całej grupy dzieci
jest całkowicie niezgodne z zasadami zbiorowego żywienia / nielegalne. Pomimo hasła domowe obiadki. Co prawda Pani twierdzi że menu jest zatwierdzone przez sanepid, ale z informacji z sanepidu nie świadczą oni usług "komponowania menu". Pani z sanepidu była za to bardzo ciekawa gdzie taki punkt funkcjonuje.

Oczywiście nie mi informować instytucje o takich punktach, ale uprzedzić rodziców myślę że zawsze warto.

Dla mnie zastanawiająca jest stawka za wyżywienie....70 zł za cały miesiąc?strasznie niska.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.