Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pn gru 23, 2024 12:54 am

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: pn wrz 22, 2014 9:34 am 

Mieszkaniec osiedla: Tak
Witam,

Czy ktoś posiada informację na temat planów jakie były w związku z zakładaniem monitoringu na klatkach schodowych? Nigdzie nie mogę takiej informacji znaleźć. W środę udaję się na rozmowę do Zarządu i chciałabym ten temat poruszyć. O temacie dowiedziałam się od Zarządcy w styczniu 2014 po włamaniu do naszego mieszkania. Monitoring osiedlowy, to jak określili śledczy "kpina". Podgląd szlabanów wjeżdzających/wyjeżdzających samochodów służy jedynie Ochronie do otwierania ich kierowcom bez pilota.Bo nam niby po co?? Reszta monitoringu to także nieporozumienie. Jakość beznadziejna. Kamery rozstawione w taki sposób, że prawie nic nie widać. Warto Drodzy Mieszkańcy się tym zainteresować, aby na naszym "CHRONIONYM I MONITOROWANYM" osiedlu Vip-owskim ;) Nie zdażały się dewastacje, kradzieże i włamania.

Proszę o jakieś informacje związane z tym tematem.

Dziękuję i pozdrawiam

Ostatnio zmieniony pn wrz 22, 2014 10:30 am przez AgaiRemek, łącznie zmieniany 1 raz

PostZamieszczono: pn wrz 22, 2014 10:02 am 

zacząłbym od unikania publicznego informowania, co widać, a czego nie na monitoringu... to zdecydowanie nie służy bezpieczeństwu.

PostZamieszczono: pn wrz 22, 2014 10:29 am 

piotrekw pisze:
zacząłbym od unikania publicznego informowania, co widać, a czego nie na monitoringu... to zdecydowanie nie służy bezpieczeństwu.

Wskazałam jedynie przykład, nie wymieniając wszystkiego. Ale ma Pan rację. Choć jak widać po naszym przykładzie, bezpieczeństwu nie służy tutaj nic.Ochrona, kamery, ogrodzone osiedle. Osoba, która dokonała włamania była zuchwała, lub wiedziała jak wygląda nasz monitoring. Mnie już to nie dotyczy, bo zainstalowaliśmy kamery w mieszkaniu. Chciałabym, aby klatki schodowe były również monitorowane.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.