Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest czw gru 26, 2024 5:43 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: pn lis 22, 2010 8:31 pm 

Mieszkaniec osiedla: Tak
Witam
Po wpłacie zaliczki za kilka dni mam odbiór kluczy do mieszkania. Chciałem się zapytać jak wygląda sytuacja z prądem? Czy dostawca jest narzucony z góry? Ile śie czeka średnio na przyłączenie?
Pozdrawiam

PostZamieszczono: śr lis 24, 2010 10:34 pm 

Na naszym osiedlu nie ma innej możliwości niż Energia Pro.
Jak tylko dostaniesz klucze, a tym samym również trochę dokumentów, w tym potwierdzjący prawo do lokalu, możesz się udać do BOKu energetyków na Powstańców. Jeśli jesteś w związku małżeńskim, to od razu powinieneś przygotować zgodę współmałżonka (nie wiem czy gdzieś w necie są dostępne te wnioski wszystkie, czy musiz podjechać do Energii Pro). W BOKu trzeba się liczyć ze staniem w kolejkach, więc radzę sobie zarezerować godzinkę, dwie - większość osób stoi do reklamacji, ale w zeszłym roku Panie w okienkach od zakładania liczników nie spieszyły się jakoś bardzo.
Co do ostatecznego oczekiwania na założenia licznika, to nie wiem jak wygląda to w tym roku, w zeszłym roku poszedłem do BOKu jakoś 20 listopada i 6 grudnia miałem podpięty licznik. O wszystkim zostaniesz też poifnormowany w BOKu - umówisz się tam na termin podłączenia, bo niestety musisz być an miejscu żeby pdopisać protokół. Jakby coś jeszcze było nie jasne, to pytaj :)

PostZamieszczono: czw lis 25, 2010 11:32 am 

Zamiast na powstańców polecam wycieczkę od razu na Trzebnicką (sami pracownicy przyznają, że tam się szybciej to załatwia)
Czekaliśmy jakieś 4-6 dni roboczych jak dobrze pamiętam ale to był okres wakacyjny, normalnie trwa to podobno szybciej :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.