Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest czw sty 02, 2025 6:45 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: pt cze 22, 2007 7:57 pm 
Awatar użytkownika

Mam do Państwa pytanie, ponieważ mam możliwość odbycia praktyki w firmie Bosh w Mirkowie. Co sądzicie Państwo o tej firmie? Czy ktoś z Państwa pracuje bądź też pracował tam?

PostZamieszczono: pt cze 22, 2007 7:59 pm 

Mieszkaniec osiedla: Nie
Dariusz pisze:
Mam do Państwa pytanie, ponieważ mam możliwość odbycia praktyki w firmie Bosh w Mirkowie. Co sądzicie Państwo o tej firmie? Czy ktoś z Państwa pracuje bądź też pracował tam?

to chyba jakaś niemiecka firma i robią na przykład dobre wiertarki 8)

PostZamieszczono: pt cze 22, 2007 8:02 pm 
Awatar użytkownika

Tak dokładnie, to w Mirkowie Bosh wykonuje hamulce :).

PostZamieszczono: pt cze 22, 2007 9:51 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
Nie wiem jakiego typu jest to praktyka.
Od strony parku maszyn i poznawania linii technologicznej - rewelacja - wiem , bo dostarczałem tam urzadzenia. Jeżeli jest to praktyka urzędniczo-archiwizacyjno-administracyjna to nie moge niestety doradzić - jam prosty mechanik po Polibudzie ;-)

PostZamieszczono: pt cze 22, 2007 10:05 pm 
Awatar użytkownika

Jestem po automatyce i wydaje mi się, że jest to utrzymanie ruchu.

PostZamieszczono: sob cze 23, 2007 11:52 am 
Awatar użytkownika

W takim razie na pewno zyskasz, sproboj sie tam zaczepic - wymiernie warto 8)

PostZamieszczono: sob cze 23, 2007 12:19 pm 
Awatar użytkownika

Znajomy sobie bardzo chwali pracę w tej firmie.

PostZamieszczono: pn cze 25, 2007 4:46 pm 

Dariusz pisze:

Cześć,
Ja pracuję w Bosch, w mirkowie. Do jakiego działu aplikowałeś (dokładna nazwa). Jak rozumiem, zostałeś zaproszony na assessment centre? Jeśli chodzi o firmę, jest to bardzo względne. różne są opinie. Mnie osobiście się podoba, ale znam także tych którzy mają odwrotne zdanie. Generalnie jest dużo pracy i nie będziesz się nudził. Powiedz jaki dział to powiem Ci jaki jest szef itd.
Poza tym osobiście poszukuję praktykanta do działu controllingu, może znacie kogoś, kto byłby zainteresowany.

Pozdrawiam
:)

PostZamieszczono: śr cze 27, 2007 8:18 am 
Awatar użytkownika

Aplikowałem jako "Automatyk". Jak się dowiedziałem, dział do którego miałem być skierowany, to dział "Narzędziownia" (Pan Stolarczyk), co nie bardzo mnie zainteresowało. Szukam usilnie pracy w swoim zawodzie, ale niestety obecnie w Bosh (jak się dowiedziałem) nie ma wolnego stanowiska. :)
Dziękuję za informację Panie Michale F. :)

PostZamieszczono: pt wrz 19, 2008 5:04 pm 

Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie praca biurowa w Boschu w Mirkowie w jakimś dziale finansowym. Jak tam teraz jest? Czy atmosfera dobra? Czy można się wyrobić z pracą w godzinach pracy i wyjść punktualnie do domu? W jakich godzinach się teraz tam pracuje w biurze? Czy jest ktoś w stanie mi pomóc? Z góry bardzo dziękuję.

PostZamieszczono: pt wrz 19, 2008 9:59 pm 

Niki pisze:
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie praca biurowa w Boschu w Mirkowie w jakimś dziale finansowym. Jak tam teraz jest? Czy atmosfera dobra? Czy można się wyrobić z pracą w godzinach pracy i wyjść punktualnie do domu? W jakich godzinach się teraz tam pracuje w biurze? Czy jest ktoś w stanie mi pomóc? Z góry bardzo dziękuję.

Witam,
Myśle, ze moge Ci pomoc, poniewaz pracowalem w dziale finansowym, a dokladnie bylem odpowiedzialny za controlling w boschu w mirkowie... Jesli chodzi o merytoryczna strone pracy - mozesz nauczyc sie wszystkiego chyba co dotyczy controllingu, jest on bardzo rozwiniety. Natomiast dzial jest w rozsypce, zwolinili sie doslownie wszyscy, lacznie z dyrektorem finansowym, mna i cala reszta w ciagu 10 miesiecy. O wyjsciu o godzinie 16 mozesz zapomniec zanim o tym pomyslisz. Generalnie osobiscie nie polecam.

Pozdrawiam
Michal

PostZamieszczono: sob wrz 20, 2008 9:59 am 

Dzięki Michał,
To prawdziwe szczęście, że odpowiedziałeś na mojego maila. Twoje informacje są bezcenne i uratują mnie przed popełnieniem wielkiego błędu. Trochę zasadziłam się na tego Boscha bo mieszkam blisko (do pracy miałabym na piechotę). Dla mnie najważniejsze jest aby mieć czas na wychowanie dzieci i żeby praca była czasowo w równowadze z życiem osobistym. Chociaż ostatnio tracę nadzieję, czy gdzieś są miejsca pracy w których jest dobra atmosfera, wychodzi się punktualnie z pracy a płaca nie przypomina swoją wysokością płacy w urzędzie.
A może znasz takie miejsce (chociaż jedno)?
pozdrawiam i jeszcze raz serdecznie dziękuję.
Niki

PostZamieszczono: pn kwie 20, 2009 11:19 am 

witam

Obecnie studiuje elektronike na 4 roku (aparatura elektroniczna) i chciałbym odbyć praktyki w bosch w mirkowkie. Jeśli ma ktoś jakieś informacje do jakich działów mógłbym aplikować albo opowiedziec jak wyglada rozmowa wstepna to z gory dzieki za odpowiedz

w razie czego jak ktos znajdzie czas i chce sie podzielic infomacjami to moze na gg napisać 2061101

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.