Rejestracja: pn paź 10, 2005 10:37 pm Posty: 1568 Lokalizacja: Przedgórze Sudeckie
Mieszkaniec osiedla: Nie
|
Na politechnice owszem prowadzony jest/był lektorat z języka szwedzkiego, prowadzi(ł) go anglista: mgr Mateusz Mraczek (taki sympatyczny starszy pan ). Zajęcia są ciekawe, pan Mateusz często wzbogaca je o "efekty multimedialne", również bardzo często rozmawia telefonicznie z przyjaciółmi ze Szwecji, aby słuchacze mogli zetknąć się z językiem mówionym na żywo, także w ten sposób sprawdza rozumienie ze słuchu, a trudniejsze kwestie na bieżąco wyjaśnia, wyjaśnia sprawnie i rzeczywiście ten lektorat może stanowić punkt wyjściowy do dalszej nauki. Czy jej kontynuacja jest możliwa gdzieś we Wrocławiu - przyznam, że nie wiem, swego czasu szukałem szkoły językowej prowadzącej takie zajęcia, niestety nie znalazłem. Jeśli natomiast chce się uczęszczać na zajęcia jako "wolny słuchacz", to ztcw (przynajmniej z rozmowy z prowadzącym można było wyciągnąć taki wniosek) trzeba sprawę sformalizować w sekretariacie SNJO i oczywiście porozumieć się z prowadzącym - tak przynajmniej sprawa wyglądała 2-3 lata temu. Pozdrawiam i życzę powodzenia 
|
|