Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pn sty 06, 2025 4:18 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: ndz mar 30, 2008 11:07 pm 

Mam do sprzedania pilota do bramy wjazdowej + garaż - cena do uzgodnienia. Telefon 501 438168.

Pozdrawiam

PostZamieszczono: pn mar 31, 2008 2:05 am 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
W kontekscie braku miejsc do parkowania i dostepu osob postronnych to chyba jest to lekkie przegiecie?
Chyba, ze kupujacy bedzie musial przedstawic akt notarialny... :|

PostZamieszczono: pn mar 31, 2008 10:40 am 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Tak
Tez mi to dziwnie wyglada.

PostZamieszczono: pn mar 31, 2008 10:57 am 

Jacek pisze:
W kontekscie braku miejsc do parkowania i dostepu osob postronnych to chyba jest to lekkie przegiecie?
Chyba, ze kupujacy bedzie musial przedstawic akt notarialny... :|

Raczej nie. Tylko wydawanie pilotów jest kontrolowane, o pilota ma prawo wystąpić właściciel. Potem to już znika w naturze.

PostZamieszczono: pn mar 31, 2008 11:10 am 
Awatar użytkownika

Ja rozumiem, ze obrotu wtornego sie nie rejestruje, ale oglaszanie czegos takiego na ogolnodostepnym forum to chyba przesada? Mozna takiego pilota sprzedac sasiadowi, ale nie kazdemu "z ulicy". Tylko czekac az ekipa od "przeprowadzek" zafunduje sobie takiego pilota i przyjedzie na "goscinne wystepy" :|

PostZamieszczono: pn mar 31, 2008 11:27 pm 
Awatar użytkownika

Nie no, nie przeginajcie. Chcecie zacząć regulować handel pilotami?
Przecież ten szlaban wjazdowy to farsa - wiele razy "ktoś" (ochrona?) mi otwierał zanim zdążyłem użyć swojego pilota. Wystarczy stanąć przed szlabanem a po chwili otwiera stojący z tyłu.

Po co komuś spoza osiedla ten pilot?
Argument "ekipa od "przeprowadzek" zafunduje sobie takiego pilota i przyjedzie na "goscinne wystepy"" jest bez sensu. Gdybym miał tu kraść to nie zostawiałbym po sobie śladów w postaci nabycia pilota.

O ile dobrze pamiętam, jednego pilota dostałem za darmo a za drugiego zapłaciłem. Jak się okaże, że jeden jest mi zbędny to ktoś mi za niego odda pieniądze? Nie, dlatego go sprzedam.

PostZamieszczono: pn mar 31, 2008 11:59 pm 

A kto mówi o regulowaniu handlu pilotami?
W dyskusji chodzi bardziej o uprawnienia do jego wykorzystania.
Jeśli pilota uzyska osoba spoza osiedla, to będzie miała super okazję do parkowania za darmo pojazdów z serii "autokomis", "szrot" lub pojazdów znajomych, którzy na chwilę wyjechali do UK i boją się o swoją furę na nie strzeżonych Krzykach...
Sprzedaż osobie trzeciej pilota to skrajna nieodpowiedzialność.

PostZamieszczono: wt kwie 01, 2008 12:38 am 
Awatar użytkownika

clifford pisze:
Jeśli pilota uzyska osoba spoza osiedla, to będzie miała super okazję do parkowania za darmo pojazdów z serii "autokomis", "szrot" lub pojazdów znajomych, którzy na chwilę wyjechali do UK i boją się o swoją furę na nie strzeżonych Krzykach...

Dokladnie. Tym bardziej, ze mowa jest tez o garazu, a tego chyba ochrona juz tak latwo nie otwiera...
Zreszta - to ze ochrona otwiera komus szlaban, to nie znaczy ze piloty mozna rozdawac na prawo i lewo. Skoro juz te szlabany sa, to chyba warto je utrzymac jako wstepna bariere selekcji.

Pieszy pisze:
Jak się okaże, że jeden jest mi zbędny to ktoś mi za niego odda pieniądze? Nie, dlatego go sprzedam.

Wystaw go na Allegro i do tego podaj pelny adres. Moze ktos za niego zaplaci... Powodzenia.

PostZamieszczono: wt kwie 01, 2008 9:01 am 
Nielojalna Sekcja Specjalna
Awatar użytkownika

Pieszy pisze:
... - wiele razy "ktoś" (ochrona?) mi otwierał zanim zdążyłem użyć swojego pilota. Wystarczy stanąć przed szlabanem a po chwili otwiera stojący z tyłu.

Masz bardzo charakterystyczne auto - moze dlatego?
Kajam sie i przyznaje ze ostatnio to ja Ci otworzylem, bo cos dlugo szukales swojego pilota - rozumiem ze wiecej juz mam tego nie robic? 8)

Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani żadnym innym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. :twisted:

PostZamieszczono: wt kwie 01, 2008 1:54 pm 
Awatar użytkownika

Jacek pisze:
clifford pisze:

Dokladnie. Tym bardziej, ze mowa jest tez o garazu, a tego chyba ochrona juz tak latwo nie otwiera...
No i jak sobie już tym pilotem otworzy ten nasz garaż to co zrobi? Gdzie zaparkuje na czas wspomnianego wyjazdu do UK? Na moim czy Twoim miejscu? Czy może pod ścianą na końcu garażu?
Jeszcze raz powtarzam - aby dostać się na nasze osiedle wcale nie trzeba mieć pilota.
Oczywiście dobrze byłoby, gdyby osoba sprzedająca sprzedała komuś z osiedla, ale żeby taksobie ciśnienie z tego powodu podnosić nazywając to "skrajną nieodpowiedzialnościa"? Tego nie rozumiem.

clifford pisze:
[...]
Pieszy pisze:
Jak się okaże, że jeden jest mi zbędny to ktoś mi za niego odda pieniądze? Nie, dlatego go sprzedam.

Wystaw go na Allegro i do tego podaj pelny adres. Moze ktos za niego zaplaci... Powodzenia.
No ale sprzedający tego pilota wcale nie robi tego na allegro ale poprzez forum osiedlowe - IMHO najlepsze do tego miejsce. Może zamiast silić się na propozycje sprzedaży przez allegro podpowiedz sprzedającemu jak ma się pozbyć niepotrzebnego pilota odzyskując zainwestowane w niego pieniądze.

SARR pisze:
Pieszy pisze:
... - wiele razy "ktoś" (ochrona?) mi otwierał zanim zdążyłem użyć swojego pilota. Wystarczy stanąć przed szlabanem a po chwili otwiera stojący z tyłu.

Masz bardzo charakterystyczne auto - moze dlatego?
[...]
Skarpetą poruszam się naprawdę sporadycznie - 3-4 razy w miesiącu. Na codzień turlam się dupowozem, który wyróżnia się od innych tylko większym od przeciętnego zabrudzeniem.

SARR pisze:
[...]Kajam sie i przyznaje ze ostatnio to ja Ci otworzylem, bo cos dlugo szukales swojego pilota - rozumiem ze wiecej juz mam tego nie robic? 8)
Dzięki. Będzie miło jak mi jeszcze kiedyś otworzysz, ale nie obrażę sie jak tego nie zrobisz. Sam ładuję się bramą wyjazdową jak widzę, że ktoś czeka przed wjazdem na spieszącego sie do domu mieszkańca osiedla.

PostZamieszczono: wt kwie 01, 2008 2:51 pm 

Tak zdroworozsądkowo, to obieg pilotami powinien jednak być kontrolowany przez Administratora osiedla, bowiem on je wydaje i ich użycie wpływa na bezpieczeństwo osiedla.
Nikt Ci nie zakazuje go sprzedać (majątku na tym nie zarobisz :-)), ale warto wykazać dozę odpowiedzialności w tej kwestii, np. uzgodnić sprawę z administratorem.

PostZamieszczono: wt kwie 01, 2008 3:59 pm 
Awatar użytkownika

Tak zdroworozsądkowo to jak sobie to wyobrażasz? Administrator powinien ponumerować piloty, przypisać je do konkretnych nazwisk i pilnować tego? Nasze osiedle zamieszkuje już kilka tysięcy ludzi.

Doza odpowiedzialności? Jak najbardziej wskazana, ale czy spodziewasz się jej po wszystkich? Odpowiedz sobie tak zdroworozsądkowo.

PostZamieszczono: wt kwie 01, 2008 4:13 pm 
Awatar użytkownika

Pieszy pisze:
Doza odpowiedzialności? Jak najbardziej wskazana, ale czy spodziewasz się jej po wszystkich? Odpowiedz sobie tak zdroworozsądkowo.

Pieszy, to akurat nie jest argument.

PostZamieszczono: wt kwie 01, 2008 4:15 pm 

Otwórzmy te szlabany. Spadną opłaty za konserwację.

PostZamieszczono: śr kwie 02, 2008 2:40 pm 
Awatar użytkownika

Pieszy pisze:
No ale sprzedający tego pilota wcale nie robi tego na allegro ale poprzez forum osiedlowe - IMHO najlepsze do tego miejsce. Może zamiast silić się na propozycje sprzedaży przez allegro podpowiedz sprzedającemu jak ma się pozbyć niepotrzebnego pilota odzyskując zainwestowane w niego pieniądze.

Moim zdaniem forum dostepne dla wszystkich NIE jest dobrym miejscem do sprzedazy pilotow, ktore daja dowolny dostep na teren osiedla i garazu. Pilot to nie jest inwestycja, ktora ma sie zwrocic.
Jak najszybciej sprzedac takiego pilota? Wydrukowac kilka kartek z ogloszeniem i zostawic przy kazdym samochodzie w tym konkretnym garazu. Proste?

PostZamieszczono: śr kwie 02, 2008 2:52 pm 
CPR Vertical Team
Awatar użytkownika

Może lepiej zwyczajnie zwrócić się do AMD. Może akurat ktoś potrzebuje pilota i zadowoli się tańszym używanym. Może trzeba go będzie jedynie przeprogramować do innej bramy garażowej.

Regulowanie rynku pilotów na CPR to bzdura, trzeba niestety liczyć na poczucie obywatelskeigo obowiązku :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.