Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pn gru 30, 2024 10:39 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: wt wrz 18, 2007 9:34 pm 

Mieszkaniec osiedla: Tak
poszukuje deski do prasowania, na ktorej dobrze prasuje sie rekawy koszul
wlasnie wyprasowalam pare sztuk i jestem wsciekla
moze jakis japiszon perfekcjonista mi cos poradzi? gdzie kupic naprawde poreczna deske?
to musi byc taka mala, zeby nie robily sie zmarszczki
(nie mam samochodu i nie moge jezdzic po wszystkich supermarketach, zeby dokonac optymalnego wyboru)

bede wdzieczna za rady

PostZamieszczono: wt wrz 18, 2007 9:37 pm 
Awatar użytkownika

ja swojego mercedesa kupowałam w media. bardzo jestem zadowolona poniewaz jest taka kapitalna regulacja , ze moge swobodnie prasowac na siedząco i na stojąco. jest zaokrąglona z jednej strony. A co do koszul to nie wiem bo nie prasuje ale sa takie nakładki jakies na deske.

Pewna blondyna moderatorka
trzyma porządek naszego forka ;)

PostZamieszczono: wt wrz 18, 2007 9:40 pm 

obserwator pisze:
kapitalna regulacja , ze moge swobodnie prasowac na siedząco i na stojąco. jest zaokrąglona z jednej strony. A co do koszul to nie wiem bo nie prasuje ale sa takie nakładki jakies na deske.

ha, nie wpadlam na to, ze mozna prasowac na siedzaco!
wlasnie chodzi mi o te nakladki

PostZamieszczono: wt wrz 18, 2007 10:06 pm 
Awatar użytkownika

trzeba sobie ułatwiac w zyciu ;)

Pewna blondyna moderatorka
trzyma porządek naszego forka ;)

PostZamieszczono: wt wrz 18, 2007 11:14 pm 

nakładka na pewno ułatwia prasowanie rękawów, tyle że wtedy prasowanie jednej koszuli trwa co najmniej 10 minut! :? Jeśli rękaw i tak zniknie niebawem w rękawie marynarki, to czy warto inwestować? Tak czy owak widziałam nakładki w zwykłych supermarketach - najlepiej na Bielanach, jest ich tam takie stężenie (marketów), że w którymś się trafi.

PostZamieszczono: śr wrz 19, 2007 8:31 am 
Awatar użytkownika

zapraszam do siebie :) o deskę, zadzwoń dzisiaj po 12 to powiem jakie mercedesy mam i za ile.

Pozdr

PostZamieszczono: śr wrz 19, 2007 10:32 am 

elzbieta pisze:
nakładka na pewno ułatwia prasowanie rękawów, tyle że wtedy prasowanie jednej koszuli trwa co najmniej 10 minut! :? Jeśli rękaw i tak zniknie niebawem w rękawie marynarki, to czy warto inwestować? Tak czy owak widziałam nakładki w zwykłych supermarketach - najlepiej na Bielanach, jest ich tam takie stężenie (marketów), że w którymś się trafi.

:)
chodzi o rekawy, kliny i zaboty...
jesli te nakladki sa uniwersalne i pasuja do kazdej deski to rzecz jasna nie ma problemu,
zobacze na Bielanach, aczkolwiek wolalabym blizej cywilizacji

PostZamieszczono: śr wrz 19, 2007 10:33 am 

funiass pisze:
zapraszam do siebie :) o deskę, zadzwoń dzisiaj po 12 to powiem jakie mercedesy mam i za ile.

Pozdr

deske mam, w miare sensowna, potrzebuje wynalazku ulatwiajacego prasowanie zakamarkow ubran
ale zadzwonie ;)

PostZamieszczono: śr wrz 19, 2007 1:30 pm 

i wszystko jasne ;)

Firma Philips przeprowadziła badanie z okazji 50-lecia żelazek pod hasłem "Czy prasowanie może być demonstracją uczuć?"

Okazuje się, że tak! Aż 64% Francuzów sądzi, że uprasowanie partnerowi czy partnerce koszuli to prawdziwa demonstracja miłości. Podobnie sądzą nasi sąsiedzi - 40% Niemców wierzy, że uprasowanie ubrania ukochanej osobie zrobi na niej wrażenie.

Prasowanie to nie tylko sposób na okazywanie miłości, ale i na relaks. Ponad 1/3 Francuzów sądzi, że jest to dobra droga do uspokojenia i wyciszenia się. To zdanie podziela 25% Niemców i 24% Anglików.

Badania Philips wykazały również, że prawie 60% Anglików czuje się pewniej i lepiej wykonuje swoją pracę, kiedy ma na sobie dobrze wyprasowane ubrania. Podobne odczucia ma 41% Niemców i 38 % Francuzów. Co więcej - 34% mieszkańców Wysp Brytyjskich przyznało, że gdyby ich współpracownicy przychodzili do pracy w wymiętej koszuli, to nie byliby pozytywnie postrzegani.

Firma Philips produkuje żelazka od 1956 roku.

PostZamieszczono: śr wrz 19, 2007 1:34 pm 

krustyna pisze:
i wszystko jasne ;)

Firma Philips przeprowadziła badanie z okazji 50-lecia żelazek pod hasłem "Czy prasowanie może być demonstracją uczuć?"

Okazuje się, że tak! Aż 64% Francuzów sądzi, że uprasowanie partnerowi czy partnerce koszuli to prawdziwa demonstracja miłości. Podobnie sądzą nasi sąsiedzi - 40% Niemców wierzy, że uprasowanie ubrania ukochanej osobie zrobi na niej wrażenie.

Prasowanie to nie tylko sposób na okazywanie miłości, ale i na relaks. Ponad 1/3 Francuzów sądzi, że jest to dobra droga do uspokojenia i wyciszenia się. To zdanie podziela 25% Niemców i 24% Anglików.

Badania Philips wykazały również, że prawie 60% Anglików czuje się pewniej i lepiej wykonuje swoją pracę, kiedy ma na sobie dobrze wyprasowane ubrania. Podobne odczucia ma 41% Niemców i 38 % Francuzów. Co więcej - 34% mieszkańców Wysp Brytyjskich przyznało, że gdyby ich współpracownicy przychodzili do pracy w wymiętej koszuli, to nie byliby pozytywnie postrzegani.

Firma Philips produkuje żelazka od 1956 roku.

Bardzo ciekawe.
Paweł prasuje dorywczo od 1985 roku.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.