Jagodno

Forum osiedla Cztery Pory Roku
Dzisiaj jest pt gru 27, 2024 11:24 pm

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostZamieszczono: pn sty 15, 2007 11:05 pm 
Awatar użytkownika

Mieszkaniec osiedla: Nie
dzieki!!
czekam na fona wiec od Ciebie!

Tytuł:
PostZamieszczono: wt sty 16, 2007 12:06 am 

Mieszkaniec osiedla: Tak
No właśnie a propos wypowiadania umów to najgorsze jest to, że nie mozna wypowiedzieć umowy OC, wcześniej niż przed dniem jej zakończenia.

Sam mam przypadek, gdy Link4 nie chce uznać mojej szkody z ubezpieczenia Szyby24 i nawet nie moge im zagrozić że wcześniej wypowiem umowę.

Tytuł:
PostZamieszczono: wt sty 16, 2007 12:30 am 
Awatar użytkownika

A tak a propos linka... to tam opłaca ise tylko OC brać ;)

Cytuj:

Ubezpieczenie szyb24
I niestety znów negatyw. Wymieniali mi tydzień temu szybę z pakietu szyby24 - fajna szybka i tak dalej (chociaż zamiennik) ale firma nie daje darmowych uszczelek. Niby błachostka, ale kosztowało mnie to 150 zł. A przy ubezpieczeniu miałem się niczym nie martwić...... Dodatkowo w JannGlass'ie dowiedziałem się, że i tak powinienem być szczęśliwy, bo miałem szybę czołową, w przypadku bocznych każde przyczynienie się do jej wybicia powoduje brak odpowiedzialności ubezpieczyciela i tak w przypadku gdy zostawię radio (panel) nawet w schowku, a przy rozmowie z link4 przyznam się, że wybito mi szybę i okradziono cały samochód to szyby24 nie działają. Podobno jest to gdzieś zakamuflowane w OWU (małym, niezrozumiałym druczkiem). polecam OSTROŻNOŚĆ przy wyborze tego ubezpieczyciela.

Tytuł:
PostZamieszczono: wt sty 16, 2007 2:55 am 

Hyoscyamus pisze:
A tak a propos linka... to tam opłaca ise tylko OC brać ;)

Cytuj:

Ubezpieczenie szyb24
I niestety znów negatyw. Wymieniali mi tydzień temu szybę z pakietu szyby24 - fajna szybka i tak dalej (chociaż zamiennik) ale firma nie daje darmowych uszczelek. Niby błachostka, ale kosztowało mnie to 150 zł. A przy ubezpieczeniu miałem się niczym nie martwić...... Dodatkowo w JannGlass'ie dowiedziałem się, że i tak powinienem być szczęśliwy, bo miałem szybę czołową, w przypadku bocznych każde przyczynienie się do jej wybicia powoduje brak odpowiedzialności ubezpieczyciela i tak w przypadku gdy zostawię radio (panel) nawet w schowku, a przy rozmowie z link4 przyznam się, że wybito mi szybę i okradziono cały samochód to szyby24 nie działają. Podobno jest to gdzieś zakamuflowane w OWU (małym, niezrozumiałym druczkiem). polecam OSTROŻNOŚĆ przy wyborze tego ubezpieczyciela.

Że też tego wątku nie znalazłem. Ja nie doczytałem, że trzeba zgłosić w ciągu 24 godzin, no i zapytali się Żony kiedy była szkoda, odpowiedziała że dwa dni temu i po sprawie. Ja też uważam, że wszystko dodatkowe co w tym Link4 oferują to jedno wielkie krętactwo. Co do przedniej szyby to odliczają sobie 25% udziału własnego no i trzeba samemu zapłacić za montaż (to też doczytałem później). :) W akcie protestu chciałem wypowiedzieć umowę, ale niestety nie można, trzeba czekać do końca jej trwania.

Tytuł:
PostZamieszczono: wt sty 16, 2007 8:06 am 
Awatar użytkownika

Cytuj:
Ja nie doczytałem, że trzeba zgłosić w ciągu 24 godzin

He, he a wydawałoby sie ze te 24 to znaczy 24 godz/doba :D

Cytuj:
Co do przedniej szyby to odliczają sobie 25% udziału własnego no i trzeba samemu zapłacić za montaż

No normalnie złodziejstwo do kwadratu, ja jak straciłem przedniąszybę od kamienia to hestia nawet nie pierdnęła... wymienili wszystko bez zadnych problemów na oryginał w ASO z uszczelkami, klejami, robocizną etc. Rozumiem ze te szyby24 to jakaś taka mini alternatywa do AC ?? Bo w przypadku jego posiadania szybka powinna byc z AC zrobiona.

A tak swoją droga chciałem w Linku ubezpieczyć skuter :twisted: Oczywiście OC, wiec zadzwoniłem do miłej pani konsultant, która poinformowała mnie ze nie mają na skutery jeszcze dopracowanej oferty. A poniewaz nie chciało mi się brac od nich zaswiadczenia o bezszkodowości itp. dla innego ubezpieczyciela to naległem zeby mi jednak pańcia wyliczyła składkę. Myślę 10-20 zeta w górę i tak wyjdzie na plus przy 50% zniżki.
Zdziwiłem sie bardzo jak składka wyliczona została na 2500 PLN :niewierze: :hahaha:

Tytuł:
PostZamieszczono: wt sty 16, 2007 8:14 am 
Awatar użytkownika

Hyoscyamus pisze:
Czy mozna mieć dwa ubezpieczenia ?? - Tak, mozna, a kto mi zabroni :twisted:

hehe, no właśnie kto?

Ale nie myślisz o tym jak pomóc klientowi, czyli nie zarobisz :roll: .

Tytuł:
PostZamieszczono: wt sty 16, 2007 2:45 pm 

Spróbuję odpowiedzieć - choć mogę być stronniczy bo sprzedaję produkty Allianz.
Otóż ubezpieczony przy zmianie TU ma obowiązek rozwiązać umowę OC z dotychczasowym towarzystwem. Fakt, że nowe TU kserowało sobie stary dokument nic nie znaczy. Robili to pewnie dlatego, aby mieć potwierdzenie twoich zniżej za bezszkodową jazdę (choć żadna to gwarancja-mogłeś szkodę spowodować w ostatnim okresie ubezpieczenia).
Jeśli towarzystwo nie wymaga od nowego klienta zaświadczenia o historii ubezpieczenia to prawdopodobnie nie informuje o obowiązku rozwiązania umowy.
Zapewniam cię, że procedura w Allianz wymaga przy zawarciu polisy OC i/lub AC takiego dokumentu i informuje o wpomnianym obowiązku. Wypowiedzenie należy załatwić najpóźniej dzień przed ostanim dniem obowiązywania polisy OC.
Sprawa ma swoje wytłumaczenie ponieważ stare TU nie wie, że zawarłeś polisę z nowym TU i dalej gwarantuje wypłatę świadczeń. A nawet jeśli z auta zrobisz doniczkę (nie wyrejestrujesz auta) masz obowiązek posiadania polisy OC.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostZamieszczono: wt lut 20, 2007 2:55 pm 
Awatar użytkownika

Sluchajcie Ludzie Malej Wiary !!!

Odpowiednio i klarowanie przedstawione argumenta w finzeyjnym psimie do firmy Allianz SPRAWIŁY CUD I PROBLEM, KTÓRY ZOSTAŁ OPISANY W TYM WĄTKU PRZESTAŁ ISTNIEĆ !!
Firma Allianz uznała moje wytłumaczenia i w dniu dzisiejszym zostało zlikwidowane postepowanie w sprawie sciagniecia
NIEWYPOWIEDZIANEJ SKŁADKI OC!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D

ps
dziekuje bardzo tym samym pewnemu forumowemu panu mecenasowi z pewnej kancelarii prawnej za wsparcie :wink:

Tytuł:
PostZamieszczono: wt lut 20, 2007 3:35 pm 
Awatar użytkownika

A jakieś konkrety :roll:

Tytuł:
PostZamieszczono: wt lut 20, 2007 3:47 pm 
Awatar użytkownika

he he.
wiedza ukryta tajemna
inżynieria społeczna.
:twisted:

ps
jak sprawa ucichnie i zroni sie cieplo wyglosze mała prelekcje pod japkiem

Tytuł:
PostZamieszczono: wt lut 20, 2007 5:57 pm 
Awatar użytkownika

franz pisze:
wiedza ukryta tajemna
inżynieria społeczna

... genetycznie modyfikowana :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.